Permanente tentoonstelling

Onze Collecties

Vier collecties die de opkomst van de informatica in België verhalen kwamen samen in dit museum. Hierdoor konden ze niet alleen bewaard en samen gehouden worden maar werd ook hun voortbestaan verzekerd. De specificiteit van elke collectie is sterk gerelateerd aan haar oorsprong:

  • de collecties van BULL-FEBB en het Unisys Computer Museum (J.laffut) ontstonden binnen bedrijven die mee het informaticalandschap in België op de kaart zetten
  • de collectie “Informatique et Bible” toont een informatica toepassing met historische waarde die alle stappen van de informatisering laat zien
  • de collectie “Systèmes de Calcul” werd samengebracht door een kenner van dit domein (J.Lemaire)

  • Deze collecties zijn nu eigendom van het Fonds “Informatique Pionnière en Belgique – Baanbrekende Informatica in België” van de Koning Boudewijn Stichting, dat in 2013 opgericht werd. Hierdoor is het behoud van de collecties gegarandeerd en hun toekomst verzekerd.

Permanente Tentoonstelling

Hier kun je een chronologisch parcours volgen dat je via de eerste rekenmachines en mechanische boekhoudapparaten brengt naar het ontstaan en de opkomst van de electronische computers. Dit gebeurt aan de hand van de meest geëigende stukken uit elke collectie, terwijl ook de ontwikkeling van de informatica in België de nodige aandacht krijgt.